HR IT
MAPA SITEA | Velicina fonta Velicina fonta
These pages use Flash technology. This message pop-up means that Flash Player is not installed on your computer. Get Adobe Flash Player for free at Adobe.com.
O RovinjuO RovinjuInformacije za građaneGospodarstvoGradska administracijaE-uslugeManifestacijeKontakt
Pučko
Gradska knjižnica
Gradska knjižnica – Biblioteca civica
“Matija Vlačić Ilirik”


Manifestacije

<< Kalendar manifestacija

Četvrtak, 2.3.2017 - 24.3.2017 - Rovinj
PUTUJUĆI „SEDMI KONTINENT“ U ROVINJU

Najava:

PUTUJUĆI „SEDMI KONTINENT“ U ROVINJU

Udruga Djeca susreću umjetnost, članica Europskoga udruženja za film za djecu (ECFA), u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Grada Rovinj-Rovigno pokrenula je program razvijanja filmske pismenosti koji, prije svega kao nadopuna sadržajima medijske kulture u okviru nastave Hrvatskoga jezika u osnovnoj školi, želi pridonijeti odgajanju osviještenih mladih gledatelja koji kritički promišljaju odgledane filmove i argumentirano o njima raspravljaju. Program filmske edukacije za vrtiće i škole Sedmi kontinent se u Rovinju održava već treću godinu za redom u suradnji s rovinjskim vrtićima i osnovnim školama, a ove školske godine u programu sudjeluje ukupno 1105 djece. Nakon što u kinodvorani A. Gandusio odgledaju film, učenici prvo sudjeluju u interaktivnome razgovoru s filmskim stručnjakom, a potom i u metodički osmišljenim filmskim radionicama ili filmskim analizama koju vode educirani voditelji.

Provedbu projekta Sedmi kontinent sufinancira Grad Rovinj i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u šk.god. 2016./2017. - udruga Djeca susreću umjetnost i cijeli je program besplatan za sve učenike. U školskoj godini 2016./2017. osobiti naglasak u filmskom progamu Sedmi kontinent u Kinu Antonio Gandusio u Rovinju će biti na animiranom filmu, njegovu razumijevanju, značaju i utjecaju na djecu i mlade.

Filmovi su prilagođeni svakoj dobnoj skupini od predškolske dobi do 8. razreda. Čak više od 20-tak uzbudljivih i posvema različitih filmskih putovanja ponudit će program Sedmi kontinent kroz školsku godinu 2016./2017. u Kinu Antonio Gandusio u Rovinju te nas tako odvesti u izmišljene, ali i stvarne svjetove što ih donosi ovogodišnji izbor igranih i animiranih ostvarenja iz svih dijelova svijeta.
Odabrani filmovi prilagođeni su svim dobnim skupinama od predškolaca do 8. razreda. Izbor uključuje naslove iz suvremene europske produkcije za djecu i mlade. Filmski program Sedmi kontinent započinje suradnju sa Svjetskim festivalom animiranog filma Animafest u želji da tijekom cijele godine kroz školske projekcije sva djeca mogu pogledati zanimljive naslove prikazane na festivalu. Školama i vrtićima je ponuđena selekcija Natjecateljskog programa za djecu od 4-7 godina i 7-10 koja je prethodno prikazana na najnovijem izdanju Svjetskog festivala animiranog filma Animafest koji se održava svake godine početkom lipnja u Zagrebu.

Za nešto stariju djecu prikazivati će se animirani film Phantom Boy u kojem se na neočekivan i atraktivan način spajaju fantastika i detektivski žanr, a rukom crtani crteži će svojom sofisticiranošću i emocijom zasigurno zaintrigirati mlade ljubitelje ovih žanrova ovaj put donešenih u animiranoj formi. A temom odrastanja i svim izazovima koje ono uključuje na autentično šarmantan francuski način bavi se i ponajbolje ostvarenje za mlade prikazano na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivala (Posebno priznanje, Kristalni medvjed, program Kplus) Uvijek svoja. Ovaj igrani film o talentiranoj, ali tvrdoglavoj tinejdžerici snimljen je prema najprodavanijem francuskom romanu za djecu i mlade. Film je u međuvremenu dobio i Nagradu mlade publike koju organizira Europska filmska akademija, a u ocjenjivanju filmova sudjelovali su mladi filmofili iz cijele Europe.Komentari

Ime i prezime:

E-mail:

Sadržaj komentara:


Pravilno unesite kod u polje:


Napomena: komentar prije prikaza mora biti odobren od strane administratora

Nema upisanih komentara
Copyright 1998 - 2007 Grad Rovinj-Rovigno - Città di Rovinj-Rovigno. Sva prava pridržana. Powered by: Metronet, web development: cel ART & ARS design.