HR IT
MAPA SITEA | Velicina fonta Velicina fonta
These pages use Flash technology. This message pop-up means that Flash Player is not installed on your computer. Get Adobe Flash Player for free at Adobe.com.
O RovinjuO RovinjuInformacije za građaneGospodarstvoGradska administracijaE-uslugeManifestacijeKontakt

Gradska administracija / Gradonačelnik / Vijesti gradonačelnika

Vijesti gradonačelnika

» Arhiva vijesti

13.2.2017.

Prijem za sportaše

Govor gradonačelnika na prijemu za sportaše koji su tijekom 2016. godine postigli iznimne uspjehe na europskom i svjetskom prvenstvu

Poštovani i dragi sportaši,

Početak godine pravi je trenutak za sumiranje postignutih prošlogodišnjih rezultata u svim područjima života i rada, pa tako i u sportskima.

Rovinj je, često to ističem, grad malen po broju stanovnika, no velik i bogat po mnogo čemu. I to ne samo kada je riječ o materijalnim dobrima već i onim  nematerijalnim i time se kao gradonačelnik iznimno ponosim.

Mediji koji prate bilo našeg grada najbolje znaju koliko se često Rovinj spominje u pozitivnom kontekstu, bilo da je riječ o radu i uspjesima naših sugrađana, bilo da je riječ o investicijama i razvoju, bilo da je riječ o priznanjima i nagradama.

Jedna od značajki Rovinja je iznimno bogata sportska tradicija, široka mogućnost odabira i bavljenja da li kroz školski, rekreativni, pojedinačni, kolektivni sport, što ne isključuje i vrhunske rezultate.

Podsjećam da je prošle godine velike sportske obljetnice od 40 i više godina osnutka i rada proslavio Jedriličarski klub Maestral, Sportsko ribolovno društvo Meduza, Klub za podvodne aktivnosti, Tae Kwon Do Klub, a siguran sam da  i Kickboxing klub Budokai čeka jedno uspješno i dugo trajanje (osnovani su 2005 g.).

Siguran, jer Rovinj je grad koji je imao i koji danas ima izvanredne  sportašice i sportaše, državne reprezentativke i reprezentativce i velik broj kategoriziranih vrhunskih sportaša Hrvatske – njih 34 –  od kojih danas imamo zadovoljstvo i čast ugostiti njih trojicu: Bojana Miškovića, Borisa Miškovića i Davida Pinezića.

Svatko od vas trojice bili ste više puta na prijemu poput ovog, što znači da kontinuirano, niz godina za redom postižete  izvanredne vrhunske rezultate.

A to pak potvrđuje da uspjehe koje ste postigli, prije svega rezultat su vaše predanosti i vašeg svakodnevnog i dugotrajnog rada.

Na primjeru vas trojce želim uputiti poruku svim našim mladim sugrađankama i sugrađanima, da rezultati niti u jednom području, ne dolaze sami od sebe,  da uspjesi ne dolaze preko noći, da je za vrhunski rezultat potreban rad sa puno osobnog odricanja, velikog truda, upornosti.

Stoga, vam dragi moji sugrađani u ime  ovdje prisutnih suradnika i čelnika Saveza sportova grada Rovinja, kao  i u svoje osobno ime, želim uputiti iskrene čestitke na svim do sada postignutim rezultatima, a osobito na rezultatima koje ste postigli prošle godine jer su oni doista impresivni i ispunjavaju ponosom:

Boris Mišković vrhunski sportaš I. kategorije osvojio je 2. mjesto na EU seniorskom kickboxing prvenstvu u light contactu u Mariboru,  te 1. mjesto i zlatnu medalju  na EU seniorskom kickboxing prvenstvu „kicklight“  održanom u Grčkoj.

Bojan Mišković vrhunski sportaš I. kategorije i prvak Hrvatske u fullcontaktu, obranio je u istoj kategoriji svjetsku profesionalnu titulu  u fullcontactu na prvenstvu Francuske, da bi zasjao sa zlatnom medaljom na EU seniorskom kickboxing prvenstvu, kategorija fullcontact  održanom u Grčkoj.

Sportski ribolovac David Pinezić vrhunski sportaš III. kategorije, drugi  na Svjetskoj rang ljestvici u kategoriji „štap brodica“,  na  Svjetskom prvenstvu u Tivtu kao član hrvatske reprezentacije osvojio je ekipno 2. mjesto, a pojedinačno 6. mjesto što je ujedno i najbolji plasman Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji.  

Iskrene čestitke!  Čestitke vašim trenerima i obitelji!  Zahvaljujem što na pozitivan i ispravan način promičete sport, a kroz sport i Rovinj i Istru i Hrvatsku!

Copyright 1998 - 2007 Grad Rovinj-Rovigno - Città di Rovinj-Rovigno. Sva prava pridržana. Powered by: Metronet, web development: cel ART & ARS design.